Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä -kirjoituskilpailu

"Pienituloinen, työtön, eläkeläinen, velallinen, yksinhuoltaja, opiskelija... ja köyhä?"

Osallistuitko kirjoituskilpailuun?
Haussa perheellinen tai yksinhuoltaja haastateltavaksi

Etsin henkilöä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen juttua varten. Haluaisin seurata hänen toimeentuloaan vuoden ajan, kirjata menoja ja tuloja. Juttu ilmestyisi kesällä 2008 Kuukausiliitteessä, mahdollisesti nimellä Köyhän vuosi.

Tarkoituksenani on kertoa, miten varat on saatu riittämään arkipäivään, ja mitä sitten on tehty, kun on tullut yllättäviä menoja. Mitä kaupasta ostetaan, mitä syödään ja mitä puetaan päälle. Mitä annetaan joululahjaksi. Mitä tehdään, kun tarvitaan silmälasit tai telkkari hajoaa.

Mieluiten kertoisin perheellisen, esim. yksinhuoltajan elämästä. Ja mielellään kohtuullisen läheltä Helsinkiä, sillä tapaamisia tulisi vuoden mittaan useita.

Päähenkilön pitäisi kertoa avoimesti raha-asioistaan, muista asioista sitten oman harkintansa mukaan. Hänen pitäisi esiintyä kuvissa kasvoillaan, mutta muiden perheenjäsenten kohdalla se ei ole välttämätöntä. Voimme käyttää pelkkiä etunimiä.

Ilkka Malmberg, Helsingin Sanomat Kuukausiliite.

Haastateltavia tämän tyyppiseen artikkeliin on usein hyvin vaikea löytää. Artikkelilla olisi kuitenkin laajempaa ja yksilön kokemuksen ylittävää yhteiskunnallista merkitystä. Jos olet vähänkään kiinnostunut ja haluat keskustella juttuideasta, otathan yhteyttä:
juha.mikkonen[at]helsinki.fi (p. 050 527 4780)
ja/tai suoraan toimittajaan ilkka.malmberg[at]sanoma.fi

[Takaisin etusivulle]


Päivitetty 3/2007